top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverHenk Fonteyn

Zendingswerk


Afgelopen week druk geweest met een tweedehandsboekenmarktje in 'mijn' kerk in Druten. Drieënvijftig dozen hadden zich in de loop van het afgelopen jaar opgestapeld in diverse kamertjes en hokjes van het aangrenzende zalencomplex. Drieënvijftig dozen met daarin gemiddeld zo’n vijftig boeken. Dat is samen heel veel boek! Teveel eigenlijk! Aan mij de taak, van die enorme massa voormalig bos met drukinkt uiteindelijk ongeveer een derde deel over te houden, uiteraard het best verkoopbare gedeelte. De rest – ruim dertig dozen – ging via het afvalverwerkingspunt nog een kleurrijke toekomst als toiletpapier tegemoet. Al die boeken zijn afgelopen week door mijn handen gegaan, een voor een. En het geeft me de nodige voldoening om al wat in mijn ogen pulp is, tot de oud papier container te veroordelen. Maar dan blijven er nog heel veel boeken over...

Ik houd van boeken. Van de geur, van mooie omslagen. Ik voel me altijd meteen thuis in huiskamers met een prominent aanwezige, goed gevulde boekenkast. Met al die kleurige ruggetjes, waarvan je de titels kunt lezen door je hoofd een tikkeltje schuin te houden. . Uiteindelijk, op de dag van de rommelmarkt zelf, was het groots genieten om met een sfeervol ingerichte boekenkraam – ik kan het gebruik van mandarijnendozen krachtig aanbevelen! – leesgierige klanten van dienst te kunnen zijn. Zij kregen voor een luttel bedrag een of meer objecten van grote waarde, zowel voor de stoffering van de geest als voor de aankleding van hun huiselijk interieur. Ik voelde me een beetje een zendeling die aan het eind van een lange dag missiewerk vermoeid maar dankbaar zijn bekeerlingen telt. Het waren er velen, die donderdag in Druten, op de 200e Leste Mert!


54 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page