top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverHenk Fonteyn

Passion volgend jaar in Culemborg!

Bijgewerkt op: 1 dec. 2020


Het was druk in Dordrecht! Twintigduizend mensen op de been. En dan nog een dikke twee miljoen voor de buis. Leuke promotie van je stad! Net als Koningsdag en de intocht van Sinterklaas wordt het steeds interessanter om zo’n evenement naar jouw woonplaats toe te halen. Ik vind dat we als Culemborg ook wel een poging kunnen wagen. Gemakkelijk bereikbaar over de weg en over de rails, desnoods over het water. Met de twee Barbarakerken en het oude Raadhuis op de markt als centrale punten. Ik zie Pilatus al op het bordes van het Raadhuis staan, en daarna kan Jezus letterlijk “aan de kaak” gesteld worden. Sfeervolle plekken voor allerlei scenes uit de passie zijn er volop in ons mooie stadje! Dus als een lezer van dit bericht zo vriendelijk wil zijn, het even te delen met de mensen in het stadsbestuur die hierover gaan… Intussen wil ik wel gezegd hebben, dat ik grote bewondering heb voor dit jaarlijkse project, dat nu al negen keer voor een heel groot publiek van alle mogelijke leeftijden en komaf een brug weet te slaan tussen het bijbelse verhaal en onze hedendaagse leefwereld. Met pakkende muziek, goede acteurs, zinvolle toepassingen voor hier en nu, genoeg vrijheid om je eigen plek te bepalen en toch niet zo vrijblijvend dat je alleen maar entertainment krijgt. Mijn oprechte waardering en dank voor alle uitvoerders voor en achter het scherm! En zelfs als de Passion onverhoopt volgend jaar niet in Culemborg zal plaatshebben … ik ga weer kijken!

740 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page