Walcherse wolkenluchten

July 25, 2016

 

 

Weekje op Walcheren doorgebracht, aan ‘’de Zeeuwse Riviera”, in ons oude kleine De Waard tentje, waar je eigenlijk alleen maar comfortabel in kunt liggen. Veel gewandeld, gerend, gefietst en gelezen, oude vrienden ontmoet, het Watersnoodmuseum in het dorpje Ouwerkerk (op Schouwen-Duiveland) bezocht, en af en toe wat dichtregeltjes in mijn opschrijfboekje gekrabbeld. Niet om de boze buitenwereld de rug toe te keren, maar toch… Het is fijn om af en toe even met wat minder zware zaken bezig te zijn en oog te houden of weer te krijgen voor wat Toon Hermans in zijn lied ‘Ballonnetje’ ooit zo mooi typeerde als ‘zoveel lieve dingen’.

 

 

Zeeuwse Riviera

 

Walcherse wolkenluchten

brengen razendsnel

hun regenbuien

binnenslands.

Gunnen  mij

met hun veranderende vormen

amper tijd

om een olifant, zonder ivoor,

een Sint Bernard

en Nelson Mandela

te herkennen.

Please reload

Recente berichten

November 7, 2019

November 2, 2019

October 25, 2019

October 18, 2019

September 22, 2019

September 14, 2019

September 7, 2019

Please reload

Archief
Please reload