Rapportcijfer: onvoldoende!

February 21, 2018

 

Van tijd tot tijd werk ik mee aan zo’n enquête van Maurice de Hond. Als er in politiek Den Haag weer eens veel stof is opgewaaid, verricht Maurice onmiddellijk een peiling naar de inborst van de kiezer. Zo ook vorige week, na het vertrek van onze minister van BuZa. De vragen waren voorspelbaar. Hoe groot ik de kans acht dat Rutte 2 de rit tot het einde uitzit. Of ik vind dat onze ministerpresident eigenlijk samen met Halbe had moeten opstappen. En meer van dat soort vragen. Een uitsmijter is altijd: wat voor cijfer geeft u, als u daarmee uw vertrouwen in de politiek moet uitdrukken? Tot mijn eigen schrik kon ik er dit keer met moeite een magere vier uitpersen. Als ik af en toe kennis neem van het niveau en de inhoud van de debatten, voel ik me in steeds mindere mate vertegenwoordigd en krijg ik steeds vaker de indruk dat op het Binnenhof veel zelfgenoegzame mannetjes voor eigen parochie staan te preken. Natuurlijk wordt achter de schermen ook nodig en nuttig werk gedaan. Maar wat ik zoal te zien en te horen krijg, wekt bij mij steeds minder vertrouwen. Waarbij ik graag een uitzondering maak voor Pia Dijkstra en haar enorme inzet voor de nieuwe donorwet. Voor haar een dikke acht!

 

 

Please reload

Recente berichten

November 16, 2019

November 7, 2019

November 2, 2019

October 25, 2019

October 18, 2019

September 22, 2019

September 14, 2019

Please reload

Archief
Please reload