Mijmeringen van een zilveruitje

May 23, 2018

“Zilveruitjes” noemen de pensionista’s aan de Spaanse kust zichzelf met de nodige zelfspot. Jawel, ik ben – intussen alweer drie weken – opnieuw een kwartjaar werkzaam onder Nederlanders in den vreemde. Net als twee jaar geleden doe ik dat aan de Costa Blanca, waar ik hartelijk ontvangen ben en de draad heb opgepakt die ik tussen augustus en november 2016 hier begonnen ben te spinnen. Ik hoor hier bij de jonkies, de meesten lopen tien tot twintig jaar op mij voor. Maar wat is eigenlijk oud? Waar ik als jongvolwassene vaak – onbewust – dacht, dat na je vijftigste de fut er  behoorlijk uit zou zijn, heb ik intussen allang geleerd dat vitaliteit, creativiteit, sportiviteit en een open mind helemaal niet aan een bepaalde leeftijdsfase gebonden zijn. En naarmate ik zelf meer zilveruitje word, worden de ouderen rondom mij in mijn beleving steeds minder oud.

 

 

Please reload

Recente berichten

November 7, 2019

November 2, 2019

October 25, 2019

October 18, 2019

September 22, 2019

September 14, 2019

September 7, 2019

Please reload

Archief
Please reload