Zalig niets doen?

June 13, 2018

Hier in Spanje werkend onder overwegend senioren, komen in gesprekken die ik voer, onderwerpen als gezin (kinderen, kleinkinderen en al hun wel en wee), gezondheid en ‘tijdsbesteding’ relatief vaak ter sprake. Werk is voor verreweg de meesten hier een gepasseerd station, waar met meer of minder voldoening op teruggeblikt wordt, maar dat nu geen rol meer speelt. Wat niet wil zeggen dat men hier niets doet, want “zalig niets doen” is maar een handbreedte verwijderd van verveling en vervlakking.  “Pensionado” aan de Spaanse Costa kan een heel benijdenswaardig bestaan zijn – zeer aantrekkelijk klimaat, lage woonlasten, zwembaden alom, zee en strand om de hoek, goed eten, en nog veel meer - , maar wie hier permanent of voor langere perioden verblijft, zoekt al snel naar zinvolle bezigheid; zwoegen en zweten voor het dagelijks brood hoeft niet (meer), maar volstrekt niets doen is niet het paradijs!

 

 

Please reload

Recente berichten

November 16, 2019

November 7, 2019

November 2, 2019

October 25, 2019

October 18, 2019

September 22, 2019

September 14, 2019

Please reload

Archief
Please reload