Ploert

July 18, 2018

 

Het is volop zomer hier in Spanje. Middagtemperaturen van ruim boven de dertig graden. Ook heel sportieve mensen begrijpen dat dit niet de beste tijd is om grote inspanning te verrichten. Een fietstochtje met een fles water bij de hand en halverwege een stop bij een terrasje voor een ijskoude cola met ijsblokjes, en zoveel mogelijk over de meest vlakke gedeelten, is nog wel haalbaar omdat je al fietsend wat wind vangt. Hardlopen verschuift naar de avonden, net als wandelen. En ’s middags dan? ’s Middags houd ik net als alle verstandige mensen hier, siësta. Ik had niet gedacht dat ik het zou kunnen, maar het lukt moeiteloos: een middagdutje van een uur. Daarna nog een uurtje loom lummelen in het lauwe water van het zwembadje dat we hier als buurtbewoners delen. Mijn calvinistische geweten speelt af en toe even op, maar broeder zon is sterker en ik leg vol respect het loodje voor de de koperen ploert. 

 

 

Please reload

Recente berichten

November 7, 2019

November 2, 2019

October 25, 2019

October 18, 2019

September 22, 2019

September 14, 2019

September 7, 2019

Please reload

Archief
Please reload