Grote schoonmaak

February 23, 2019

 

Het is maar hoe je ernaar kijkt. Ik bedoel: die bisschoppenconferentie in Rome, waarin de kwestie seksueel misbruik door geestelijken aan de orde is. Waar berouw betoond wordt en plannen worden gesmeed om dit soort praktijken in de toekomst te voorkomen. Je kunt cynisch zeggen: deze conferentie komt wel rijkelijk laat! Of : zolang men het celibaat handhaaft, blijft de kans op dit soort praktijken levensgroot. Maar je kunt ook constateren dat paus Franciscus – na aanvankelijk het probleem ook onderschat te hebben – wakker is geworden en doorgaat met waar hij bij zijn aantreden op andere interne terreinen al mee begon: een grote schoonmaak. Met als gevolg dat op termijn mensen de kerk en haar dienaars weer mogen associëren met de Stichter, die zijn macht nooit misbruikte en opkwam voor de meest kwetsbaren. Ik durf daar wel op te hopen!

Please reload

Recente berichten

November 16, 2019

November 7, 2019

November 2, 2019

October 25, 2019

October 18, 2019

September 22, 2019

September 14, 2019

Please reload

Archief
Please reload