Keien van vrouwen

June 1, 2019

Dirkje Ebbers hakte en beitelde en gutste tijdens haar veel te korte leven vrouwen uit steen. Onder hen veel Bijbelse vrouwen. Sara, lachend om de ongerijmde boodschap dat ze op haar oude dag een kind zou baren. De vrouw van Lot, versteend geraakt in haar bestaan, omdat ze niet van loslaten wilde weten. Martha, druk doende met zorgen, maar voorbij jagend aan de bron waaruit een mens geregeld moet putten om niet leeg en opgedroogd te raken. Eva, Maria, Batseba, ze komen allemaal voorbij in een pakkende expositie, die vanmiddag en morgenmiddag nog te bezichtigen is in de Grote of Barbarakerk in Culemborg. Zondagavond 2 juni om 19.00 uur eindigt de tentoonstelling met een vesper, waarin we al die keien van vrouwen in de Bijbel zullen bezingen en letterlijk en figuurlijk nog een keer stilstaan bij de krachtige verbeelding die Dirkje van hen heeft nagelaten. Mooi hoe beeldende kunst, muziek en poëzie ons er regelmatig bij bepalen dat de mens tot heel wat beters in staat is dan tot kapotmaken en verzieken.

 

 

Please reload

Recente berichten

November 29, 2019

November 23, 2019

November 16, 2019

November 7, 2019

November 2, 2019

October 25, 2019

October 18, 2019

Please reload

Archief
Please reload