top of page
20211204_190628(1).jpg
20211204_190351(2).jpg

In december 2021 mocht ik als winnaar van een schrijfwedstrijd over Maria Magdalena een gedicht voordragen bij het KRO-NCRV radioprogramma Zin in weekend op NPO Radio 5.

Lotgenoten
 

Zo vaak ben ik al met je meegelopen
in tranen naar die tuin, dat graf, de steen,
dat kille slot van alle streven, hopen,
het onherroepelijke einde van ons minnen,
kleurrijk verbloemd, maar ijzig koud van binnen.


Tot afscheid en tot sterven is de mens gedoemd.
Maar soms zie ik, met jou
- nooit anders dan door dichte mist van tranen -
een tuinman die ons noemt bij onze namen
die zegt: ik leef! En jij, jij mag,
jij kan en zal opnieuw beginnen.

 

Een aantal van mijn gedichten kunt u vinden via onderstaande link:

 

www.schrijverscontact.nl/henk-fonteyn-poezie

 

'Oei, pleegmoeder'
In november 2016 verscheen 'Oei, pleegmoeder'', een bloemlezing van 30+1 gedichten over pleegzorg. De bundel is samengesteld door Fiet van Beek, een van de leden van de vereniging Schrijverscontact (zie link hierboven). Zij is behalve dichteres ook pleegmoeder en brengt in 'Oei, pleegmoeder' deze zaken op een unieke manier bijeen. Van Beek kwam bekende dichters op het spoor die zelf ooit in een pleeggezin hebben gewoond en daarover schreven, zoals Remco Campert, Inge Lievaart, Alice Nahon, Tjitske Jansen. Onder de leden van Schrijverscontact bleken meerdere pleegouders te zitten. En zo belandde ook een gedicht van mijn hand in deze mooi uitgevoerde bundel.
De bloemlezing omvat 30+1 indringende gedichten die met elkaar een goed beeld opleveren van wat er speelt als een kind 'een tijdje ergens anders' woont. Het boekje kost € 15,-, is prachtig geïllustreerd door Brigida, uitgegeven door Uitgeverij Anderszins en verkrijgbaar bij de reguliere boekwinkels.

 

20211204_192355.jpg

"Go(e)d voor allemaal, het bijbelboek Jona verteld en verbeeld"

Met aquarellen van Liselot Appelo. 

'Go(e)d voor allemaal' is als hard copy verkrijgbaar voor € 15,- (incl. verzendkosten).  Neemt u bij interesse contact met me op via henkfonteyn@gmail.com.

Please reload

ZUSTERLIEF, BROEDERLIEF

In september 2017 verscheen de prachtige gedichtenbundel 'Zusterlief, Broederlief', gedichten rond de zeven elementen uit het Zonnelied van Franciscus van Assisi. Met kleurrijke illustraties van Jeltje Hoogenkamp. Gedichten van o.a. René van Loenen, Laura Reedijk, Ati van Gent, Mieke van den Berg, Ria Borkent ... en ook een paar van mij. Sinds de verschijning reizen zeven gedichten (waaronder eentje van mijn hand) samen met de zeven bijbehorende schilderingen van Jeltje door ons land om - doorgaans in monumentale kerkjes - geëxposeerd te worden. Een uitgave van uitgeverij Anderszins.

€15,- (incl. verzendkosten)

Please reload

bottom of page