top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverHenk Fonteyn

LEKKER EENVOUDIG


Ik mag graag kamperen. Lekker eenvoudig leven.

Een mens heeft domweg veel te veel spullen, denk ik vaak. Wat je echt nodig hebt kan op een a-viertje. Leest u maar mee. Alvast handig voor volgend jaar. Alles gebaseerd op individueel kamperen. Gaat u samen, dan komen er uiteraard de nodige dingen bij.

Tentje.

Slaapzak. Slaapmatje. Rubber hamer om haringen en pinnen in de harde klei te jagen.

Hoofdkussentje. Klapstoeltje. Klein tafeltje. Gasbrandertje. Of twee. Met gasfles natuurlijk. Thermoskannetje, koffiefilter, filterzakjes.

Pannetjes, en koekenpan.

Aardappelmesje, snijplankje. Koelbox. Lucifers. Handdoek, theedoek, pannensponsje, duizend-dingen doekje. Toilettas met inhoud. Scheerapparaat. Een schaar. Nagelschaartje. Pincet. Zakmes. Een of twee plastic bakjes om eten in te bewaren.

Mobiele telefoon. En oplader! Laptop en opberghoes. Portemonnee, identiteitsbewijs, pinpas, rijbewijs. Een paar boeken. Twee leesbrillen! Schrijfblok en pen. Zonnebril. Pet. Zonnebrand. Zwembroek.

Hardloopuitrusting of goede wandelschoenen (al naar gelang de ambities en liefhebberij) Rugzakje. Waterfles. Museumjaarkaart. Een rol toiletpapier ( je zult maar…) Glas (voor een wijntje), mok (voor de koffie), kom (voor de cup-a-soep), bord, bestek. Pollepel, spaan, opscheplepel. Pasta. Afwasteiltje en afwasmiddel. Flesopener en blikopener. Koelelementen. Zaklamp, hoofdlampje. Waxinelichtjes, voor de sfeer. Een gaslamp om bij te lezen. Verlengsnoer, i.v.m. opladen laptop. Sudoku-boekje Bol touw. Knijpers. Flinke reistas.

En een auto waar dit allemaal in past, en zo mogelijk ook de racefiets nog. Vooropgesteld dat mooi en droog weer aanzienlijk helpt om het echt leuk te houden, is bewezen - en kan ik uit ervaring beamen - dat je met bovengenoemde spullen als basis een aantrekkelijke vakantie kunt genieten. De nabijheid van douche en toilet, wasserette en supermarkt neem ik als uitgangspunt, net als de beschikbaarheid van WiFi.


46 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page