top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverHenk Fonteyn

Zon zijn


Wat een verschil kan het maken! De treinconducteur die met een vrolijke groet de coupé binnenkwam om onze vervoersbewijzen te controleren, droeg voor minstens een halve minuut bij aan een betere sfeer in het compartiment. De horecamedewerkster, brak als ze mocht zijn aan het einde van de zaterdagmiddag, na een week studeren en een intensief sociaal leven, kreeg van mij een vette fooi, omdat ze vriendelijk, gastvrij en behulpzaam bleef. En zelfs als het eten geen drie sterren zou verdienen (maar het was heel goed!), beveel ik zo'n plek graag aan mijn vrienden aan. En wat dacht je van de verkoper in de Utrechtse schoenenwinkel. Vol enthousiasme stortte hij zich op de taak, mij tegen mijn zin - maar onder grote druk van de vrouwen in mijn gezin - nieuwe schoenen aan te meten. En zo overtuigend deed hij zijn werk, dat ik uiteindelijk met twee paar en een hartelijke handdruk het pand verliet. Hij genoot van zijn verkoopsucces, ik van zijn vrolijke toewijding aan zijn vak. Zo simpel kan het zijn om het leven lichter en warmer te maken, voor anderen en voor jezelf. Iedereen kan zon zijn!


44 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page