top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverHenk Fonteyn

Meer blauw tegen blauw!


"Aantal alcoholdoden in het verkeer afgelopen jaar meer dan verdubbeld", meldden allerlei nieuwsmedia afgelopen donderdag. Latere berichtgeving nuanceerde deze conclusie: er is een toename aan bestuurders die drugs gebruikt hebben. Het resultaat is onverminderd treurig. Een stijgend aantal doden en gewonden, niet zelden onder medeweggebruikers die aan het onverantwoordelijk consumptiegedrag part noch deel hadden.

Ik weet: snelle, simpele oplossingen voor ingewikkelde maatschappelijke problemen zijn alleen maar in de vorm van opportunistische politieke leuzen voorhanden. Maar alle dure campagnes tegen de gevaren van geestverruimende middelen in combinatie met deelname aan het verkeer, zullen niet werken bij mensen die domweg weigeren om hun verantwoordelijkheid te nemen. Het is de taak van de overheid onschuldige medeweggebruikers tegen dit soort mensen te beschermen.

Dezelfde nieuwsmedia wisten te melden dat het aantal grootschalige alcoholcontroles door de politie ongeveer gehalveerd is in dat afgelopen jaar. De dienders hebben het te druk met het handhaven op gebruik van de iPhone achter het stuur en bovendien, zo zei een woordvoerder, geven weggebruikers elkaar op social media aan dat en waar er gecontroleerd wordt.

Kijk, dat vind ik zulke zwakke weerleggingen, ik word daar bijna rechts van! Hele simpele logica zou toch tot maar tot één conclusie kunnen leiden: verdubbel de controles, trek een flink aantal blikken agenten extra open, zorg dat elke automobilist die zich in het uitgaansleven bedwelmt aan drugs of drank, erop kan rekenen dat er bij de uitvalswegen controle is. Gewoon: meer blauw tegen blauw!


44 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page