top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverHenk Fonteyn

Walcherse wolkenluchten


Weekje op Walcheren doorgebracht, aan ‘’de Zeeuwse Riviera”, in ons oude kleine De Waard tentje, waar je eigenlijk alleen maar comfortabel in kunt liggen. Veel gewandeld, gerend, gefietst en gelezen, oude vrienden ontmoet, het Watersnoodmuseum in het dorpje Ouwerkerk (op Schouwen-Duiveland) bezocht, en af en toe wat dichtregeltjes in mijn opschrijfboekje gekrabbeld. Niet om de boze buitenwereld de rug toe te keren, maar toch… Het is fijn om af en toe even met wat minder zware zaken bezig te zijn en oog te houden of weer te krijgen voor wat Toon Hermans in zijn lied ‘Ballonnetje’ ooit zo mooi typeerde als ‘zoveel lieve dingen’.

Zeeuwse Riviera

Walcherse wolkenluchten

brengen razendsnel

hun regenbuien

binnenslands.

Gunnen mij

met hun veranderende vormen

amper tijd

om een olifant, zonder ivoor,

een Sint Bernard

en Nelson Mandela

te herkennen.


14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page