top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverHenk Fonteyn

Grijs en wijs


In het oude Israël, en in vele andere culturen, waren de goochemerds, de wijzen, per definitie ook de grijzen. Grijs en wijs gingen samen. Oud en wijs genoeg was je pas, wanneer je levenservaring had. Ik constateer steeds vaker – toegegeven, dat zegt iets over mijn eigen leeftijd – dat ons land geregeerd word door mensen die aanmerkelijk jonger zijn dan ik zelf. En zonder dat ik mezelf nou heel veel wijsheid toedicht, komt het me voor dat er in de Kamer nogal wat politici rondlopen die wel over een goede opleiding, een vlotte babbel en een scherp verstand beschikken, maar de nodige levenservaring missen om werkelijk wijs en verbindend te kunnen optreden. Dat alles schoot me door het hoofd, toen ik afgelopen week een korte compilatie zag van een interview met Hebe Kohlbrugge, theologe en verzetsheldin, die dinsdag j.l. op 102-jarige leeftijd overleed. In haar woorden proef je levenswijsheid; zij spreekt vanuit het hart. En raakt daarmee mensen van alle generaties! Kijk en luister even mee op:

https://m.youtube.com/watch?v=fU8ygg06qjU


22 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page