top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverHenk Fonteyn

VIVA ALANYA (8)


Hier aan de Turkse Riviera voelt het inmiddels als hartje zomer in Holland. Dat blijft zo, sterker nog: het wordt nog warmer! Het wordt zelfs zo warm dat in juli en augustus veel buitenlanders die hier semipermanent wonen, naar hun eigen land afreizen om de ergste hitte te ontvluchten. Veel Turken die wat beter bij kas zijn, hebben voor die warme periode een tweede huis in de bergen die zich achter de kustvlakte verheffen. Een stuk hoger betekent meteen ook een stuk koeler. Met het toenemende aantal zonuren neemt aan het strand en op de boulevard ook het aantal mensen in badkleding toe. Veel hotels liggen aan de overkant van de boulevard, men hoeft slechts over te steken om aan het strand te belanden. Op het gebied van badmode is men dus wel wat gewend, maar dat wil niet zeggen dat men alles begrijpt. Vrouwen die in minieme badkleding op de openbare weg lopen, op een terras komen zitten of zelfs een bus instappen, gaan vierkant in tegen de heersende mores hier. Men zwijgt, maar het is glashelder wat de lokale bevolking hiervan vindt. Op sommige stadsbussen ziet men dan ook een sticker die aangeeft dat het schaars gekleed betreden van het openbaar vervoer niet op prijs gesteld wordt.Kennelijk is een beroep op inlevingsvermogen en innerlijke beschaving voor deze categorie toeristen te hoog gegrepen en moet respect voor een andere cultuur via regelgeving en verbodsbordjes worden afgedwongen. Mij zou het niet verbazen als blijkt dat deze zonaanbidders dezelfde mensen zijn die in eigen land luid roepen dat buitenlanders zich maar aan onze cultuur moeten aanpassen.


66 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page