top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverHenk Fonteyn

Franciscus' Zonnelied


Binnenkort, op zaterdagmiddag 30 september rond half vier, wordt in de Grote of Barbarakerk in Culemborg de gedichtenbundel Zusterlief, Broederlief, een uitgave van uitgeverij AndersZins, gepresenteerd. Met veel verbale en muzikale toeters en bellen, in combinatie met een mooie expositie van schilderijen van Jeltje Hoogenkamp. Beschouwt u deze blog meteen als een hartelijke uitnodiging! Dat alles rond het bekende Zonnelied van Franciscus van Assisi, waarin hij aarde, vuur, lucht, water, zon, maan en dood (!) bejubelt als gaven van de Allerhoogste. Veel mensen kennen de melodie van dit lied met z’n vele halleluja’s vooral uit een aflevering van Mr. Bean, en ik geef u graag de link daarvan op YouTube nog even door: https://youtu.be/9rCnLFamb0c.

Eenmaal uitgelachen is het ook de moeite waard om dit lied nog eens op te zoeken. Bijvoorbeeld in de mooie vertaling/bewerking van J.W. Schulte Nordholt, zoals het in het “oude” (met de rode omslag) Liedboek voor de Kerken is opgenomen. En als u in de buurt bent, kom op 30 september luisteren naar de lezing van Gerard Pieter Freeman, hoogleraar Franciscaanse spiritualiteit, over het Zonnelied. En kom het onder (bege)leiding van Marijn Slappendel meezingen in vele variaties!


224 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page