top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverHenk Fonteyn

Slavincken en bockenpootjes


Waar moet je over schrijven in een week waarin zoveel gebeurt waar je als normaal mens niks van snapt. Want hoe is het mogelijk dat in Las Vegas iemand onopgemerkt meer dan veertig vuurwapens kan verzamelen en bewerken voor zijn doel: moordend vuur openen op een nietsvermoedende massa mensen.

Hoe is het mogelijk dat in Spanje een regering geen andere aanpak weet te bedenken om zich te laten gelden dan er keihard op los te laten meppen.

Omgekeerd… hoe is het mogelijk dat de Catalanen, die volop uit de ruif van de welvaart kunnen mee-eten (kijk naar de salarissen die ze hun voetballers betalen!) met een serieus gezicht kunnen uitdragen dat ze zich benadeeld voelen.

Nee, dan Nederland, waar wij volledig politiek correct een minister afserveren, nadat allen die nu “kruisig haar” riepen, in een eerder stadium zorgvuldig gedaan hebben of hun neus bloedde. Wat een hypocriete vertoning!

Gelukkig is er ook goed nieuws! De Hoogste Auroriteit van overheidswege op het gebied van voedsel en waren houdt zich bezig met de vraag of de Vegetarische Slager wel mag adverteren met “gerookte speckreepjes” en “vegetarische kipstuckjes”. Kijk, nou hebben we het tenminste ergens over. Het woord “slager” is op zichzelf al misleidend natuurlijk. Hoog tijd dat het Nederlandse publiek tegen dit soort geniepigheid in bescherming wordt genomen. In dit offensief voor zuivere productaanduiding bedachten we op Dierendag tijdens een uitstekende vegetarische maaltijd ten behoeve van de ambtenaren die hiermee bezig zijn, het volgende lijstje: paaseieren, slavinken, vleestomaten, katjesdrop, bokkenpootjes, gestampte muisjes, kikkererwten, pindakaas, hamburgers en boterhammen. Ik kan niet wachten op de nieuwe namen!


112 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page