top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverHenk Fonteyn

Toch bedankt Youp!

Bijgewerkt op: 23 dec. 2020


Toch maar naar Youp van ’t Hek gekeken. Grof in de bek als hij mag wezen, en vaak wel heel makkelijk scorend, is hij toch ook niet zelden de nar van de koning die veel ballonnen van machtsvertoon met één spitse opmerking aan flarden prikt. Er wordt onverbiddelijk afgerekend met Haagse bluf, hypocrisie en schijn-heiligheid. En al stoor ik me ernstig aan zijn provocerend gevloek, ik denk tegelijkertijd, dat mensen die hun geloof nadrukkelijk kenbaar (willen) maken in het publieke (of politieke) domein, er baat bij hebben om af en toe een spiegel voorgehouden te krijgen. Het voorkomt zelfgenoegzaamheid en al te overmoedige uitspraken. Opmerkelijk trouwens: deze oudejaarsshow eindigde, ondanks al Youp’s stelligheid over de afwezigheid van God, heel nadrukkelijk “Boven”. Waar legendarische voetballers, Tijn van de nagellak en Eberhard van der Laan elkaars gezelschap vinden. Ik vind je vaak een botte hufter, Van ’t Hek, maar mede voor zulk soort momentjes: toch bedankt!
84 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page