top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverHenk Fonteyn

HERENBOEREN


Ik ben een zeer spaarzaam televisiekijker. Maar hier alleen verblijvend neem ik af en toe een halfuurtje de tijd. Voor het journaal, een sportmomentje, of een blik in de Tweede Kamer (humor is in de Nederlandse politiek beslist volop aanwezig, constateer ik bij het kijken naar het Vragenuurtje). En af en toe komt er onverwacht vrolijk nieuws langs. Zo nam ik kennis van een nieuw initiatief “van onderaf”: herenboeren. Buurtbewoners die allemaal een bedrag inleggen en voor dat geld (in totaal tussen 4 en 5 ton nodig, zeg maar 250 deelnemers maal €2000) met elkaar een biologisch boerenbedrijf aanschaffen en daarbij een boer in loondienst nemen, betaald uit de opbrengsten van het bedrijf. Bovendien eten alle aandeelhouders wekelijks mee van oogst en slacht. Het initiatief lijkt goed aan te slaan op meerdere plaatsen in ons land. Weer een voorbeeld van wat we tegenwoordig steeds vaker zien: positieve actie van onderaf, initiatieven van mensen die hun verantwoordelijkheid nemen en die niet afschuiven op Den Haag of Brussel. Ik geef het idee bij deze graag door, het lijkt haalbaar en realistisch. En de hoogte van het inlegbedrag? Ach, een jaartje niet op wintersport! (www.herenboeren.nl)


45 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page