top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverHenk Fonteyn

Ploert


Het is volop zomer hier in Spanje. Middagtemperaturen van ruim boven de dertig graden. Ook heel sportieve mensen begrijpen dat dit niet de beste tijd is om grote inspanning te verrichten. Een fietstochtje met een fles water bij de hand en halverwege een stop bij een terrasje voor een ijskoude cola met ijsblokjes, en zoveel mogelijk over de meest vlakke gedeelten, is nog wel haalbaar omdat je al fietsend wat wind vangt. Hardlopen verschuift naar de avonden, net als wandelen. En ’s middags dan? ’s Middags houd ik net als alle verstandige mensen hier, siësta. Ik had niet gedacht dat ik het zou kunnen, maar het lukt moeiteloos: een middagdutje van een uur. Daarna nog een uurtje loom lummelen in het lauwe water van het zwembadje dat we hier als buurtbewoners delen. Mijn calvinistische geweten speelt af en toe even op, maar broeder zon is sterker en ik leg vol respect het loodje voor de de koperen ploert.


45 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page