top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverHenk Fonteyn

Als je je sleutels weer eens niet kunt vinden...

Wel eens uw sleutels kwijt? Of de trap op naar boven gelopen en daar aangekomen bedacht: wat kwam ik hier eigenlijk doen? Wel eens iemand op straat begroet, intussen driftig in je geheugen zoekend hoe hij of zij ook alweer heet? Voor mij in elk geval herkenbare voorvalletjes, waar ik niet wakker van lig, juist omdat ik van zoveel mensen om me heen hoor dat ze het herkennen. Het heeft te maken met … vul maar in: teveel ballen tegelijk in de lucht, te weinig mindfulness, jachtig levenstempo, te weinig tijd en teveel haast, en allerlei varianten daarop. Ik althans denk niet dat Alzheimer begonnen is om aan me te knagen. Wat niet wegneemt, dat ik bij het klimmen der jaren wel iets zorgvuldiger monitor of ik echt geen gekke dingen doe. Laatst was ik mijn tandenborstel kwijt. Ik wist werkelijk niet meer waar het ding kon zijn. Na een intensieve zoektocht – iets waar ik goed in ben – trof ik het ding in de prullenbak! En heel even schoot er een angstgolfje door me heen: heb ik dat zelf gedaan? Waarom weet ik dat niet meer? Groot was mijn opluchting toen mijn vrouw me ’s avonds meldde, dat ze ‘die oude tandenborstel had weggegooid’ en bij deze een nieuwe voor me had.

Mijn zwager en vriend en leeftijdgenoot R. heeft Alzheimer. We proberen elkaar vast te houden, maar bij elke ontmoeting moet ik weer een beetje meer afscheid van hem nemen. En hij van mij. En ik ben maar zwager. Wat hebben partners/ mantelzorgers/ kinderen van iemand met Alzheimer ontstellend veel te verstouwen!

Alle reden om even reclame te maken voor het - mooi bedacht! – Herinneringen Top 50 concert op zondag 12 maart vanaf 19.30 uur in de Ziggo Dome in Amsterdam. Een avond met de mooiste Nederlandse muziekherinneringen, gezongen door bekende Nederlandse artiesten, zoals Anouk, Brigitte Kaandorp, Nick Schilder en Willeke Alberti Gastheren zijn Remco Veldhuis & Richard Kemper. En de opbrengst van het concert gaat naar Alzheimer Nederland.144 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page