top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverHenk Fonteyn

Corona en mandala

Vandaag maar eens een stukje propaganda. Voor het werk van De Roos van Culemborg. Een prachtige instelling, waar je voor eenmalig 25 euro levenslang aandeelhouder van kunt worden, hetgeen zich terugbetaalt in altijd onderhoudende berichtgeving, een kleurrijk jaarprogramma, en elk jaar een concrete dividenduitkering in de vorm van een gedichtenbundel naar keuze. Enfin, u bekijkt het verder zelf maar op de website, www.deroosvanculemborg.nl

De Roos is trouwens niet helemaal aan Culemborg gebonden, activiteiten hebben soms zelfs landelijke impact, en in naburige dorpen als Beusichem en Tricht zijn af en toe ook Roos-activiteiten te bezoeken.

Een van de leukste initiatieven van de afgelopen tijd is wel de productie van een door Anton Overweel, de technische man van De Roos, vervaardigd prachtig houten doosje met vijftig mandala’-kleurplaten. Ik ben aan het kleuren geslagen. Niet elke dag, en zeker niet te lang achtereen, maar toch … u treft me regelmatig bezig, aandachtig binnen de lijntjes kleurend. Of het helemaal netjes wordt en of het allemaal exact symmetrisch uitpakt, boeit me niet zo. Maar tjonge, wat is het een interessante, rustgevende ervaring om je over te geven aan deze oosterse meditatieve oefening die me vriendelijk maar met koppige stille kracht dwingt om in het hier en nu te zijn, om te focussen en niet mijn kop, maar mijn intuïtie leidend te laten zijn in de (kleur)keuzen die ik maak. Voor 15 euro bestel je zo’n mooie doos! Doen, niet alleen goed tegen corona-sipheid!



149 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page