top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverHenk Fonteyn

Koning David op zijn dakterras…

Ik ga nog even door met een serietje ‘kruip in de huid van’ Bijbelse personen in bekende verhalen. Een van de bekendste is ongetwijfeld het verhaal over de scheve schaats die koning David rijdt in de affaire met de vrouw van een van zijn militaire commandanten, Uria. De komende drie weken verplaatsen we ons in David, in Bathseba en in Uria. Vandaag David. Voor wie het verhaal minder goed kent, het valt te lezen in het Bijbelboek 2 Samuël, hoofdstuk 11.


Ze zijn weg.

Op missie.

Mijn mannen.

Mijn helden.

Sterke jonge leeuwen, belust op prooi.

Vreemd om hen uit te zwaaien en niet mee te gaan.

Altijd ging ik zelf voorop.

Ik was een echte voorvechter.

Nu heeft Joab mijn plaats ingenomen.

De koning heeft het nakijken!

Ik mag straks medailles opspelden.

Het landsbelang wil dat ik hier duimen zit te draaien.

Ongeduldig wachtend op berichten van het front.

Mijn handen jeuken om in actie te komen.

Ik mis de opwinding, de adrenaline in mijn lijf, vlak voor het

gevecht,

ik mis de kameraadschap, de harde humor.

Die sfeer, die passie, ik heb altijd gezegd:

het is zelfs beter dan seks!

Hoewel …

137 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page