top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverHenk Fonteyn

VIVA ALANYA (9)


Hoe zit het eigenlijk met de acceptatie van homoseksualiteit in Turkije? Ik denk dat het hier in Alanya, een liberale badplaats waar men andere culturen gewoon is, neerkomt op: wat die buitenlanders denken en doen, moeten ze zelf weten, zolang ze hun geld maar bij ons achterlaten. Als het om Turken gaat, ligt het anders. Vermoedelijk geld hier de oneliner “Don’t ask, don’t tell”. Anders gezegd: natuurlijk weet men hier van homoseksualiteit, en natuurlijk zijn hier mensen die graag openlijk voor hun geaardheid uit zouden willen kunnen komen. Een van hen vertrouwde mij zijn verhaal toe. In deze samenleving waar in de praktijk de waarden en normen in belangrijke mate vanuit de moskee worden meebepaald, is openlijke acceptatie van homoseksualiteit evenwel een forse brug te ver. Maar ja, intussen weten we dat er tussen Ankara en Arnhem nou ook weer niet zo heel veel verschil zit. Overigens, om het ingewikkeld te maken: het is hier een volstrekt alledaags verschijnsel dat twee mannen innig gearmd over straat lopen…

P.s. Bijgaande foto is trouwens in Marokko gemaakt. Ook leuk om te weten...


54 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page