top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverHenk Fonteyn

Zangerig Drenths en sappig Amsterdams

Bijgewerkt op: 23 dec. 2020


Ik zit nogal eens tussen de wielen tegenwoordig. Mijn huidige werk als interim-predikant heeft de aanschaf van een klein, oud, maar oerdegelijk autootje nodig gemaakt. Daarover koester ik gemengde gevoelens, maar het plezier ervan ligt in de autoradio. Ik ben weer helemaal op de hoogte van de actualiteit, hoor interessante reportages en documentaires en beluister de meest fantastische interviews. Gisteren nog, zelfs twee op een dag. Eerst bij BNN/VARA een mooi gesprek met rapper en ex-bajesklant Rivelino Rigters die in sappig Amsterdams aan Willemijn Veenhoven en Patrick Lodiers vertelde over zijn missie, jeugdige boefjes in de gevangenis bewust te maken van hun keuzen en kansen. “The choices that you make, are the choices that can break you!” Rigters stak niet onder stoelen of banken dat zijn leven veranderd is door de ontmoeting met Jezus Christus en dat de kerkelijke gemeenschap waar hij toe behoort, hem geholpen heeft om zijn eigen leven op de rit te krijgen en te houden. En waar je bij BNN/VARA misschien sarcasme of zuur commentaar zou verwachten, viel me op hoe oprecht geïnteresseerd Willemijn en Patrick hun vragen stelden. Diezelfde dag luisterde ik ’s avonds naar Kunststof, waar Daniel Lohues in zangerig Drenths allerlei vragen over zijn jeugd beantwoordde. Ook hier werd diep ingegaan op geloofszaken. Lohues, die zichzelf cultuurkatholiek noemt, vertelde in alle eerlijkheid hoe het katholieke geloof hem opnieuw is gaan boeien en hoe de vele gesprekken met Herman Finkers hem tot nadenken hebben gebracht. Mijn conclusie was dat geloof, mits niet pretentieus, eigenwijs of arrogant vertolkt, heel goed ter sprake te brengen valt in het publieke domein. Mooi is dat.38 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page