top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverHenk Fonteyn

Hipsters, baarden, martelaren


Het zal niemand in mijn Facebook-vriendenkring ontgaan zijn dat ik onlangs een boekje heb gepubliceerd. Belangstellenden kan ik niet genoeg aanmoedigen, ijlings de webwinkel van uitgeverij Boekscout te bezoeken en het werkje aan te schaffen, al was het alleen maar voor de vele blogteksten die ik in 2014 en 2015 geschreven heb vanaf de Westelijke Jordaanoever, toen ik daar als ''Ecumenical Accompanier' verbleef. In “Evangelisch Eindtijdgeloof en heibel in het heilige land” probeer ik daarnaast een beetje uit te leggen wat er volgens mij mis gaat als mensen de Bijbel – of bepaalde bijbelboeken – als een soort spoorboekje voor het verloop van de geschiedenis gebruiken. Maar genoeg reclame voor mezelf! Ik wil graag attenderen op het boek “Hipsters, baarden, martelaren” van Anna Krijger, die jarenlang in Tel Aviv en Jeruzalem woonde en gesprekken heeft gevoerd met Joden en Palestijnen, zionisten en anti-zionisten, christelijke, joodse en moslimgelovigen, mannen en vrouwen, vredesactivisten en geharde militanten, hetero’s en homo’s. Ze is er geweldig in geslaagd om levende mensen zichtbaar te maken. Sommigen wekken sympathie, anderen verbazing of boosheid, maar het zijn altijd echte mensen. Nergens krijg je karikaturen voorgeschoteld. Een ijzersterk boek dat veel inzicht geeft in de gecompliceerde werkelijkheid waarin Israeli’s en Palestijnen tot elkaar veroordeeld zijn. Een hoopvol slot kan ook Krijger daar niet op verzinnen, maar haar boek kan in elk geval mensen die tot eenzijdige positiekeuze neigen, helpen om aan beide kanten van de muur de mens te blijven zien. En noteer vrijdagavond 20 april, dan spreekt Anna op onze uitnodiging in boekhandel Tomeij en Verstegen aan de Culemborgse Markt!


67 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page