top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverHenk Fonteyn

Grote schoonmaak

Bijgewerkt op: 11 apr. 2020


Het is maar hoe je ernaar kijkt. Ik bedoel: die bisschoppenconferentie in Rome, waarin de kwestie seksueel misbruik door geestelijken aan de orde is. Waar berouw betoond wordt en plannen worden gesmeed om dit soort praktijken in de toekomst te voorkomen. Je kunt cynisch zeggen: deze conferentie komt wel rijkelijk laat! Of : zolang men het celibaat handhaaft, blijft de kans op dit soort praktijken levensgroot. Maar je kunt ook constateren dat paus Franciscus – na aanvankelijk het probleem ook onderschat te hebben – wakker is geworden en doorgaat met waar hij bij zijn aantreden op andere interne terreinen al mee begon: een grote schoonmaak. Met als gevolg dat op termijn mensen de kerk en haar dienaars weer mogen associëren met de Stichter, die zijn macht nooit misbruikte en opkwam voor de meest kwetsbaren. Ik durf daar wel op te hopen!69 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Uitgestoten

bottom of page