top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverHenk Fonteyn

Het werk van onze handen...


Morgen, zaterdag 30 maart, van 11.00 tot 17.00 uur heeft in de Grote of Barbarakerk te Culemborg het Henri Veldhuis-symposium plaats. Georganiseerd door Stichting The Rights Forum, een organisatie die zich intensief bezighoudt met mensenrechten(schendingen) in het nabije oosten. Oud-premier Dries van Agt is nog altijd een belangrijke gezichtsbepaler van deze stichting, maar ook de vorig jaar zomer plotseling overleden Culemborgse predikant Henri Veldhuis was zeer actief betrokken. De al generaties lang geschonden rechten van de Palestijnse bevolking zijn door hem in de protestantse kerkgemeente van Culemborg krachtig en volhardend op de kaart gezet, al wilde lang niet iedereen ervan horen. Henri is niet meer onder ons en wordt nog altijd erg gemist. Maar via dit symposium wordt zijn geestelijke erfenis geëerd en spreekt hij toch. Het stemt dankbaar en nederig tegelijk, te bedenken dat wij met ons leven, onze woorden en daden, in staat zijn om sporen te trekken die ook na ons verscheiden nog te volgen zijn. Mij schoot Psalm 90 te binnen, de “oudejaarspsalm”, die afsluit met de hartstochtelijke bede: ‘bevestig het werk van onze handen, ja, het werk van onze handen, bevestig dat!’

P.s. Belangstellenden zijn nog altijd welkom, inschrijven en betalen kan ook morgen bij de ingang van de kerk. Eenvoudige lunch inbegrepen.


93 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page