top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverHenk Fonteyn

Goede voornemens? Wel vijf!

Bijgewerkt op: 18 jan. 2020

Het denkwerk voor deze blog heb ik overgelaten aan Wyke Potjer, een van de redacteuren van de site www.hetkanwel.nl Even googelen! Een verrassend leuke en praktische website met blogs en vlogs over milieubewust leven, zonder drammerig en fanatiek te worden. Wyke geeft vijf hele concrete suggesties. Vijf goede voornemens die niet de mist in hoeven te gaan, omdat ze (mogelijk met uitzondering van de eerste in geval van ziekte of invaliditeit) voor iedereen uitvoerbaar zijn in het leven van alledag.

1. Ga meer wandelen

2. Koop minder en als het moet tweedehands

3. Eet (meer) plantaardig

4. Minder schermtijd, meer leestijd

5. Help met opruimen op straat

Onze wereld is, met twintigtwintig nog maar net begonnen, een enorme puinhoop. Met als kersvers dieptepunt de herhaling van het MH17 drama, nu in Teheran. Alweer omdat grote jongens met veel te gevaarlijk speelgoed spelen. Speelgoed waarmee op de wereldmarkt grof geld wordt verdiend en niemand van die grootverdieners die zich druk maakt over de vraag in welke handen dat tuig belandt.

Het is verleidelijk om bitter en cynisch, en begrijpelijk dat we moedeloos dreigen te worden. Maar liever dan in die verlammende neerslachtigheid te blijven hangen moeten we proberen, mogelijkheden aan te grijpen om alles wat verbindt en opbouwt, te versterken. Bovenstaande simpele acties zijn maar enkele van de vele opties die binnen ons bereik liggen, waarmee we daaraan kunnen bijdragen. We zijn niet machteloos! Goede voornemens? Doen!


27 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page