top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverHenk Fonteyn

In een echte Snoek!

Met Frits, bevriende stadgenoot, enthousiast liefhebber van oldtimers, heb ik een prachtige vrijdagmiddag doorgebracht bij Henk Visscher, van de in Culemborg (en ver daarbuiten) bekende Peugeot en Citroëngarage. Visscher heeft zijn zaak vorige jaar van de hand gedaan en wijdt zich momenteel in het koningsstadje Buren met veel passie aan zijn droom: een oldtimermuseum, waar in het bijzonder Peugeot, Citroën, Simca en Opelmodellen te bewonderen zijn. Hij kan erover vertellen met alle elan van de echte liefhebber en hij kent van elk voertuig de kwaliteiten en de kwalen, zeg maar zoals een hondenliefhebber dat van zijn viervoeter(s) weet. Drie grote hallen worden ingericht – de meeste voertuigen staan er al – voor de talrijke liefhebbers van oude auto’s die anno 2022 in ons land en ver daarbuiten rondlopen, en dat zijn er heel wat! Ik reken mezelf er ook onder, al heb ik geen spoortje inzicht in de techniek. Maar het zien van een oldtimer laat mijn hart altijd sneller kloppen. Ik geniet van de vormgeving, van zowel buitenkant als interieur, en durf die zonder aarzeling als kunstzinnig te typeren. Toen we na een onderhoudende rondleiding terug naar huis wilden, was Frits zo royaal om mij de sleuteltjes van zijn schitterende Snoek in handen te stoppen en mij de terugrit naar Culemborg toe te vertrouwen. Ik genoot als een kind dat voor het eerst de sensatie van een schommel ervaart! Denk je eens in, dat je bij elke verkeersdrempel aangemoedigd wordt om meer gas te geven! Zo’n voertuig mogen besturen is iets totaal anders dan je gemotoriseerd van A naar B verplaatsen. Het is op en top beleving en ik was als zestigplusser even opgewonden als toen ik voor het eerst na het behalen van mijn rijbewijs achter het stuur van de Kever van mijn moeder mocht plaatsnemen.


En voor de liefhebbers van mijn pagina ‘Onderweg Gezien’ hier wat impressies uit het oldtimermuseum in wording van Henk Visscher in Buren. Vooral gaan kijken! En kennismaken met Henk, op een van de foto's naast een pronkstuk uit zijn collectie, die – niet alleen over auto’s trouwens - zeer onderhoudend kan vertellen!

259 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page