top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverHenk Fonteyn

Steven, zo doen we dat hier niet! Maar bravo!

Onder voorbehoud, want je weet niet of je alles wel kunt geloven wat er in de media wordt uitgebraakt … dit is het verhaal wat ik heb meegekregen. Het team van AJAX begaf zich na de nederlaag in Enschede naar de spelersbus. Een schare supporters (een woord waar we nog eens zorgvuldig de inhoud en betekenis van zouden moeten bepalen) van, naar ik veronderstel, FC Twente deed de Amsterdammers uitgeleide, ik neem aan met het nodige leedvermaak. Op het filmpje dat viraal ging, zien we Ajacied Steven Berghuis ineens wild uithalen naar iemand in het publiek. De verklaring achteraf is, voor wat het waard is, deze: iemand schreeuwde ‘kankerzwarte’ naar Brian Brobbey en Berghuis reageerde daar spontaan op. Vanzelfsprekend had hij al voor de bus Amsterdam bereikt had, officieel excuses gemaakt. Nee, dit had niet gemogen, nee, dit is niet de manier waarop we als volwassen mensen dit soort domheid moeten aanpakken, en nee, het zal nooit meer gebeuren etc. Allemaal keurig volgens het boekje. Als ik vader Berghuis was, zou ik hem dat ongetwijfeld ook allemaal nog eens onder de aandacht brengen. Maar het moet me wel even van het hart, dat ik, als ik de vader van Steven Berghuis was, de jongen vervolgens innig aan mijn borst gedrukt zou hebben en uit de grond van mijn hart gezegd hoe trots ik op hem was.


146 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page